Bröderna af Schmidts fruktansvärda experiment

Den här historien är en idé från rollspelsbaren som vi hade så mycket kul med att vi inte ville släppa den. Jag och Niklas dubbelspelledde början av historien med en grupp (tror det var folk från både Nisse Nytt och Frispel) och när vi var tackade för oss, efter en historia om hur folk vaknar i en tom borg och endast med vaga minnen av hjärntvätt och motstridiga känslor, då berättar spelarna att de hade haft en plan att på givet kommando byta roller med varandra under scenariots gång. Men historien hade varit för fängslande och det hade inte blivit av.

Idén var intressant och någon gång ifjol började jag och Niklas prata om att göra scenario av det och snabbt hade vi ett synopsis och en bunt handouts (närmst magiskt snabbt hade Niklas gjort guiden över Bretzel). Vi blandade serier vi älskar typ Tintin och Spirou med en mörkare öststatsmiljö och lite gamla filmtankar. Jag tror man kan spåra lite Hitchcock och lite "den tredje mannen", sedan har det bollats, speltestat och det här är resultatet.

Tackar speltestare Thomas, Engas, Åsa, Lasse, Januzs, Maria, Jens, Mattias och Tex för feedback och roliga spelupplevelser, och Jonatan för hjälp och Sofie och Tex för tålamod. Hoppas att ni får lika kul med det som vi haft det!

Gunnar Söderberg & Niklas Rönnberg

Scenario Karaktärsblad och handouts

till huvudsidan