Abarax Hand

För några år sedan hade rollspelsbaren ett brejk då vi åkte och spelade på konvent istället för att jobba. Under det GothCon som vi spelade hade jag turen att spela "Prinsessa på vift" som var klart underhållande och charmigt scenario, men som jag fick höra skulle lyfta fram en poäng om att tjejer vanligtvis fi ck spela den tråkiga kvinnliga helerskan på konvent. Insperera d av någon form av känsla att det hade jag gjort helt annorlunda , skrev jag ihop Abarax hand och skickade in till nästa års GothCon. Nu ville inte GothCon ha ett scenario som påminde så mycket om något de kört året innnan och Abarax blev liggande på hårddisken ett par år.

När vi nu började bolla med idén att arrangera på konvent igen kom det här scenariot fram, dammades av och fick lite förändringar (en extra scen och ett litet nytt slut) och på LinCon 2005 blev det till sist av att det kördes.

Så traditionesenliga tack till alla som hjälpt till och speciellt till Henrik som hjälper till och arrangerar och lay-outar. Och tack till de grupper som hjälpt till med speltester, och till illustratörer (vilket det förhoppningsvis dykt upp någon) och till Jenny Silk för ursprungliga inspirationen.

Gunnar Söderberg

Scenario Karaktärsblad och handouts

till huvudsidan