Forna framgångar

Rollspelsbaren har hållit på i ganska precis 7 år när detta skrivs (LinCon 2003), och vi har blivit lite nostalgiska. Här kommer en kort sammanfattning av åren som passerat och konventen vi varit på; på inget sätt är detta komplett, och om just du känner att du vill bidra med minnen och anekdoter, skicka oss ett e-brev!

SydCon 1996

Rollspelsbaren föddes 1996 till det årets SydCon. Gunnar berättar:

Det var Calle som höll i det. Vi samlades innan och alla spelledde nånting. Det var ju innan vi hade kommit på några menyer eller nåt sånt. Senare åkte vi ner till Skåne där vi satt i den hemliga kafeterian. På den tiden tog vi betalt; en muta i form av kaffe eller Cola till spelledaren. Tyvärr hittade folk inte oss, och vi hade väldigt få kunder. I helhet hade vi dock ett kul konvent! Redan då hjälpte vi konventet genom att spelleda deras scenarion när de saknade spelledare.

LinCon 1996

Efter SydCon kom LinCon, och Rollspelsbaren satt väl exponerad på scenen i Folkungaskolans matsal. Konceptet var detsamma, kunderna var fler, och det blev klart att Rollspelsbaren var en både bra och underhållande idé.

LinCon 1997

En milstolpe i Rollspelsbarens historia. Detta var första gången vi serverade de rollspelshungriga massorna med hjälp av meny och införde en någorlunda enhetlig klädsel.

Konvents-Sverige 1997-2000

Rollspelsbaren har under åren varit på LinCon, SydCon, BSK, GothCon, VisCon och StockCon; de flesta av dessa har vi dessutom besökt flera gånger. Vi har en massa kära minnen från de konventen, så om någon vill använda sig av Rollspelsbarens sekundära erbjudande, hör er för om de gamla, goda tiderna. ^_^

SydCon 2001

Detta var Rollspelsbarens 5-års-jubileum. Vi satt i korridoren mellan kafeterian och receptionen, vilket var väldigt centralt men samtidigt väldigt trångt. Vi var 5 personer denna gång: Gunnar, Jens, Peter, Mange och ¬Calle, och a la carté-menyn var populär.

Vi minns speciellt flickan som tillbringade mycket tid i baren, för att sista natten inse att vi inte främst var en aktivitet som serverade te och pratade snällt med folk, utan faktiskt också improviserade rollspel. Tyvärr hann hon inte prova på just det innan konventet tog slut.

Detta konvent blev också det första konventet utanför LinCon där Verbal Kombat arrangerades - Verbal Kombat in da hood.

GothCon 2002

Ett GothCon, lika bra som vanligt. Rollspelsbaren var ovanligt väl bestyckad med folk; Gunnar, Henrik, Jens, ¬Calle, Calle, 2xJonas och Styrbjörn. En av våra huvudinsatser på konventet var dock inte spelledande i barens regi, utan för konventets övriga rollspel som led av akut spelledarbrist. Bilden på första-sidan kommer från just detta konvent.

Det är också värt att notera att detta GothCon var det andra konventet utanför LinCon som Verbal Kombat arrangerades på; Verbal Kombat at the docks.

GothCon 2003

Vi satt i kafeterian som vanligt, och ruljansen var god. I början på konventet var kunderna inte särskilt många, men i takt med att passen passerade kom fler och fler fram till att Rollspelsbarens korta scenarion var ett utmärkt tidsfördriv.

Det kortaste scenariot var på 7 minuter (och får vara ett bevis på att Magic-kort inte är enbart av ondo :-) och det längsta på drygt 2 timmar.

Som vanligt åt vi gott; det lokala dygnet runt-öppna kaféet Tintin försåg bartendrarna med frukost och en hel del lunch och middag. Den riktigs höjdpunkten var ändå en middag på Silvis, som vi rekommenderar varmt till de som känner sig sugen på palestinsk mat när de är i Göteborg.

LinCon 2003

Detta är året då LinCon återvände till C-huset! På plussidan: rymliga lokaler med välventilerade salar. Minussidan: ventilationen i Colosseum där vi satt. Det påstås att sovsalarna inte var nån höjdare heller, men det kan vi inte uttala oss om eftersom vi alla sov annorstädes

Denna gång bemannades Rollspelsbarens av Jens, Jonas, Henrik, Niklas, Styrbjörn och Gunnar. Förutom oss gjorde Mange en hjälteinsats och tog en spelgrupp i samband med att vi övriga skulle på middag. Det ska du ha all heder av, Mange!

Det var inte den mest välbesökta Rollspelsbaren någonsin, men totalt utspelades ändå 22 scenarion. Niklas och Gunnar passade på att köra med dubbla spelledare, och har enbart lovord över för detta.

Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till Åsa, som förgyllde vår konventstillvaro med hemlagade luncher och fikabröd. Mmmm...

GothCon 2004

De första bartendrarna anlände redan 17 på torsdagen och tog plats i kafeterian - som vanligt.

Efter ett par ströbeställningar kom ruljansen igång vid 16-tiden på fredagen. Lördagen var full rulle hela dagen!

En särskild eloge till Per, som tog två nattpass med scenariot "A Hard Rain's A Gonna Fall" och spelledde båda gångerna långt över passtidens slut, och Joanna, som debuterade i baren och tillbringade mer tid spelledandes där än någon av oss andra!

Bartendrarna var denna gång Calle, Gunnar, Henrik, Jens, Joanna, Mange, Per och Peter

till huvudsidan